Den 19. februar 2010

CO-industri og DI forsøger igen på søndag

Mandag overgår alle forhandlinger om fornyelsen af OK-2010 i Forligsinstitutionens regi

På baggrund af forligsmand Asbjørn Jensens opfordring forsøger CO-industri og DI på søndag at gøre et nyt forsøg på at blive enige i forhandlingerne om fornyelse af overenskomsterne.

Forhandlingerne starter søndag kl. 12:30 i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Forhandlingerne på søndag er sidste frist for CO-industri og DI,  for at forhandle uden om Forligsinstitutionens regi.

Det skyldes, at forligsmanden fredag besluttede, at de videre forhandlinger af alle martsoverenskomster fra mandag den 22. februar 2010 videreføres i Forligsinstitutionens regi – og dermed inden for forligsmandslovens rammer – direkte mellem overenskomstparterne og om hele overenskomststoffet. Dette gælder også for martsoverenskomster mellem parter, hvor ingen er medlem af DA og LO. Samtidig opfordrer forligsmanden til, at forhandlinger af overenskomster videreføres på egen hånd. 

DI og 3F som forhandler transportoverenskomsten har aftalt at fortsætte forhandlingerne på mandag, oplyser forligsmanden.

DI og CO-industri forhandler Industriens Overenskomst for faglærte og ikke-faglærte arbejdere og Industriens Funktionæroverenskomst for tekniske og administrative funktionærer. Disse to overenskomster gælder direkte for 6.100 virksomheder og omfatter ca. 240.000 medarbejdere.

De fleste medlemmer af Tele Øst er omfattet af en af industriens to store overenskomster.