Den 7. maj 2010


TDC : -Fremgang i omsætning og indtjening

TDC har fredag offentliggjort regnskabsrapport for 1. kvartal 2010.

På denne side gengiver vi neden for dels udtalelser fra TDC og dels kommentarer fra Dansk Metal Tele Øst


Udtalelser fra Henrik Poulsen, koncernchef og adm. direktør:

"Fremgang i omsætning og indtjening
TDC leverede stærke resultater i 1. kvartal 2010. Omsætningen steg i både den nordiske forretning og Sunrise trods udfordrende makroøkonomiske betingelser, skarp konkurrence på priserne samt negativ indvirkning fra regulering. Den meget tilfredsstillende EBITDA-vækstkurve fortsætter fra 2008 og 2009 og er baseret på gode resultater fra såvel den nordiske forretning som Sunrise. Det er særlig vigtigt, at TDC også fortsatte med at øge den samlede kundebase drevet af vækst inden for mobil- og tv-tjenester. Den nordiske forretning leverede imponerende cash flow-vækst, mens Sunrises cash flow for 1. kvartal var negativt pga. udsving i driftskapitalen. Vi forventer, at disse udsving udjævnes over de kommende kvartaler.

I TDC var vi meget overraskede over de schweiziske konkurrencemyndigheders beslutning om at afvise sammenslutningen af Sunrise og Orange Switzerland. Både France Telecom og TDC er stærkt overbeviste om, at beslutningen er til skade for de schweiziske forbrugere og konkurrencesituationen på det schweiziske telemarked. Vi er pt. i færd med at gennemgå vore muligheder og næste skridt i sagen. Heldigvis har Sunrise fastholdt momentum i de seneste måneder, hvilket de stærke finansielle resultater for 1. kvartal og vundne markedsandele bevidner.

Vore hosting- og systemintegratorforretninger viser tegn på bedring efter indvirkningen af recessionen, vi har oplevet i de seneste kvartaler. Dermed forstærkes vore vækstmuligheder i TDC Nordic efterhånden som, vi fortsætter med at konsolidere vore markedspositioner i Norge, Sverige og Finland.

Vores danske mobildataforretning fortsætter med at vokse med høje vækstrater. For at fastholde TDC’s konkurrencefordel på dette område begynder vi i løbet af maj at øge hastighederne på mobildata til 21 Mb/s, og vi vil introducere de første LTE-forsøg (4G) i Danmark. På baggrund af den nyligt afsluttede auktion har vi opnået 2x20 MHz af 2,5 GHz spektrum i Danmark, hvilket gør det muligt for os at introducere den næste generation af mobilteknologi på det danske marked, og dermed udbygge vores mobilinfrastruktur, der allerede er førende på markedet og er af den højeste kvalitet.

I de seneste ti måneder har TDC arbejdet med et omfattende kundefokuseret forbedringsprogram i den danske forretning. Det såkaldte "TAK"-program har i 1. kvartal 2010 resulteret i varige og konkrete forbedringer, både når det gælder mere effektive processer og kundetilfredshed. Dette er resultatet af en enestående indsats af tusinder af medarbejdere på tværs af alle funktioner i den danske forretning. Vi skal dog stadig opnå meget mere på dette område, og vi fortsætter indsatsen på at styrke vores strategi om at gøre det "Rigtigt første gang" i TDC-kerneforretningen.

TDC er derfor kommet godt fra start i 2010, og forventningerne til året bekræftes således".

 

Dansk Metal Tele Øst har følgende kommentar til TDC-kvartalsrapporten:

TDC har råd til at imødekomme vores krav ved lønforhandlingerne

Tele Øst glæder sig sammen med koncernchef og adm. direktør Henrik Poulsen som i delårsrapporten for 1. kvartal 2010 udtaler at TDC igen leverede et stærkt resultat i 1. kvartal 2010.
 
Tele Øst kan konstatere at den adm. direktør Henrik Poulsen i ord anerkender, at det er medarbejderne som er årsagen til TDC´s økonomiske succes.

Når så det gælder lønstigninger til selvsamme medarbejdere der leverer resultaterne, misbruger TDC den internationale økonomiske krise som påskud til at medlemmerne skal være løntilbageholdende. Realiteten er nemlig, at TDC ikke er i økonomisk krise. TDC skovler penge ind som aldrig før. Det går faktisk så godt, at TDC i december 2009 betalte ca. 6 milliarder kroner i ekstraordinært udbytte til aktionærerne, og der var alligevel i 2009 et kanonoverskud i koncernregnskabet. Og det fremgår tydeligt af delårsrapporten for 1. kvartal 2010 at det økonomisk set går godt for TDC.