25.05.2010

LO: -Krigserklæring mod arbejdsløse

Mange tusinde mennesker mister helt deres forsørgelse
Dansk Folkepartis forslag om at halvere dagpengeperioden er en krigserklæring mod de arbejdsløse. Mange tusinde mennesker mister helt deres forsørgelse, siger LO’s formand Harald Børsting.

– Det er totalt uhørt og kan kun opfattes som en krigserklæring mod de arbejdsløse, at regeringen og Dansk Folkeparti nu foreslår at halvere dagpengeperioden, siger LO’s formand Harald Børsting.

– Hvis dagpengeperioden halveres, vil mange tusinde mennesker helt miste deres forsørgelse, da mange heller ikke er berettiget til kontanthjælp. Det er helt tydeligt at hverken Dansk Folkeparti eller regeringen har den fjerneste anelse om, hvordan det er at være arbejdsløs.

– Langtidsarbejdsløsheden er eksploderet de seneste år og regeringens indsats for at skabe nye job er under lavmålet. Derfor er forslaget en katastrofe for de arbejdsløse.

– Regeringen har hældt milliarder af kroner ud til skattelettelser til de rigeste – og nu, da skal regningen betales, skal de arbejdsløse holde for. Dette forslag vil helt ubetinget øge uligheden og endnu flere familier vil havne i fattigdom, siger Harald Børsting.