Den 20. august 2010


Endnu et godt medlemsmøde

Tele Øst afholdte det andet medlemsmøde onsdag den 18. august, hvor der igen var et stort fremmøde. Igen var der mange gode ideer til fremtiden og til en større synlighed fra afdelingen

Igen var der en bred debat om den aktuelle situation i TDC, hvor der foregår mange afskedigelser, som berører medlemmerne voldsomt. Det kommer som et chok, når man får at vide, at man ikke kan bruges mere efter mange år. Og samtidig er der hele uvisheden om fremtiden og ens økonomiske situation.

Spørgsmålet "hvorfor blev det mig" skaber en stor frustration, når lederen ikke kan komme med forklaring på hvorfor udover, at der er overtallighed i TDC. Og mens der er overtallighed indlåner TDC teknikere fra andre entreprenører, fordi der er for meget arbejde.

TDC må være bedre til at forklare fornuften i dette, for det er klart at det skaber en kæmpe frustration hos de fyrede, men også hos de der passer deres arbejde til dagligt, fordi de føler, at der ikke er en saglig grund for afskedigelserne.

Afdelingen og tillidsrepræsentanterne rejser spørgsmålet igen og igen i samarbejdssystemet og presser på for en bedre dialog også ud i mod vores medlemmer.

Det skaber en bedre motivation og arbejdsglæde, når den enkelte føler en tryghed i ansættelsen og også har en forventning til at en afskedigelse bliver på et grundlag, som man kan forstå og acceptere.

Jørgen Hansen gennemgik hele fratrædelsesaftalen, så den enkelte bl.a. kunne se hvilken økonomisk situation man ville blive bragt i forbindelse med indgåelse af aftale om frivillig fratrædelse.

John fortalte om de uddannelsesmuligheder som ligger i aftalen og at alle er velkommen til en personlig uddannelsessamtale.

Jørgen fortalte videre om det at skulle i a-kassen for første gang og hvad for pligter og rettigheder man skulle forholde sig til.

Der var masser af spørgsmål og Jørgen tilbød, at man altid kunne kontakte ham efterfølgende . Hvis det var ønsket, kom han også ud lokalt.

De fremmødte på begge møder var glade for formen under medlemsmøderne, hvor dialogen var ude i salen og drejede sig om netop de ting, som den enkelte følte var vigtig. Så medlemsmøderne er helt sikkert noget vi forsætter med.





Medlemmerne eftersøgte en bedre medlems information som på sidste møde og også at det havde en mere faglig karakter. Ligeledes at afdelingen bragte historier fra medlemmer som var afskediget og var kommet videre i karrieren. I næste Tele Øst blad vil vi bringe en sådan en historie i novemberbladet og arbejde videre med de ideer som kom fra salen.