Den 5. juli 2010

Flere kan blive frivillige

TDC og Dansk Metal indgår tillægsaftale om nye vilkår for frivillige fratrædelse. Samtidig er parterne enige om at samarbejde om afvikling af installationspukkel

En ny tillægsaftale mellem TDC og Dansk Metal stiller bedre vilkår op for frivillig aftrædelse. Bl.a. er aldersgrænserne sænket og de særlige fratrædelsesvilkår forbedret.

For TDC'ere med ret til tjenestemandspension er grænsen sat ned til 50 år, og for øvrige TDC'ere er aldersgrænsen 46 år.

40 pct. flere
TDC udvider hermed målgruppen for frivillig fratrædelse med over 40 pct., forklarer vicedirektør Peer Schaumburg-Müller fra HR.

- Det er en betragtelig udvidelse, som handler om, at vi så vidt muligt - helt i tråd med intentionerne i Borgfredsaftalen - uanset fratrædelsesbehovet hellere vil indgå frivillige aftaler end afskedige i øvrigt dygtige medarbejdere, pointerer Peer Schaumburg-Müller.

Den nye aftale betyder også, at tjenestemænd kan få et ekstra pensionsår, og øvrige medarbejdere kan få 3 måneders særlig fratrædelsesgodtgørelse, hvis de indgår aftale om frivillig fratræden ifm. overtallighed.

- Med aftalen viser vi i TDC sammen med Dansk Metal en fælles vilje for i videst muligt omfang at undgå uansøgte fratrædelser. Det er godt for medarbejderne og derfor også godt for kunderne, at vi kan fortsætte det gode samarbejde omkring overtallighedsprocessen i TDC, siger Peer Schaumburg-Müller.

Indsats mod overarbejdspukkel
Med aftalen har TDC og Dansk Metal også givet hinanden håndslag på at samarbejde om at få afviklet den overarbejdspukkel, der aktuelt er i Installation - særligt i København og på Sjælland.

- Her sætter vi helt konkret fokus på kundernes behov, understreger Peer Schaumburg-Müller.

- Det er vigtigt for TDC, at kunderne kan få den service på installationsområdet, som de har krav på. Bl.a. har arbejdsnedlæggelserne sat pres på leveringstiderne, og øget mængden af fejl som venter længe på udbedring, og derfor er jeg glad for, at Dansk Metal nu har sagt ja til et samarbejde om den nødvendige ekstra indsats, siger Peer Schaumburg-Müller.

Dansk Metal: Tilfredshed med aftalen
Formand Leif Hartmann for Dansk Metal Tele Øst er glad for, at flere nu er omfattet af aftalen om frivillighed i fratrædelsen.

- Det er vigtigt for Dansk Metal, at målgruppen er større, fordi vi på den måde kan sikre, at flere fratrædelser bliver frivillige. Vi støtter derfor fuldt op om de nye vilkår i aftalen, siger Leif Hartmann.

Omkring overarbejdspuklen i Installation understreger Leif Hartmann, at udfordringerne skal løses lokalt - bl.a. gennem SU-samarbejdet.