Den 16. juni 2010


Nyt pålæg fra Arbejdsretten

Arbejdsretten har onsdag eftermiddag den 16. juni 2010 på ny behandlet de kollektive arbejdsnedlæggelser som startede i TDC den 3. juni i protest mod ny afskedigelsesrunde.

På tidspunktet for Arbejdsrettens 2. møde var arbejdet normaliseret over hele landet, idet de sidste strejkende medarbejdere havde genoptaget arbejdet ca. kl. 14:00.

På retsmødet nedlagde arbejdsgiversiden påstand om, at Arbejdsretten allerede i dag skulle tage stilling til bodens størrelse, eftersom det nu var 2. gang, at Arbejdsretten behandlede de samme kollektive arbejdsnedlæggelser.

Arbejdstagersiden erkendte, at de kollektive arbejdsnedlæggelser var overenskomststridige og man gav tilsagn om at pålægge medlemmerne at holde arbejdet normaliseret. Derimod var arbejdstagersiden ikke i dag parate til at behandle bodens størrelse, blandt andet fordi det først var i går den 15. juni 2010, at TDC havde sendt navnelister over de konfliktende medarbejdere, og der derfor ikke havde været tilstrækkelig tid til at gennemgå listerne med henblik på at verificere dem.

Arbejdsretten afgav foreløbig kendelse om, at de kollektive arbejdsnedlæggelser er overenskomststridige og Arbejdsretten pålagde medlemmerne at holde arbejdet normaliseret. Bodens størrelse afgøres ved et senere retsmøde.

Teleafdelingerne skal i overensstemmelse hermed pålægge medlemmerne at holde arbejdet normaliseret.