Den 26. februar 2010


Landsret frifandt TDC

Retstilstanden for udlånte "kassetjenestemænd" er fortsat uafklaret

Østre Landsret har frifundet TDC og KTAS Pension i en sag om, hvorvidt en medarbejder i TDC A/S med tjenestemandspensionsrettigheder i KTAS Pension kunne betragte sig som opsagt. da han 1. marts i 2006 blev tvangsudlånt til ISS Facility Services A/S.

Sagen var af Dansk Metal Tele Øst som mandatar for et medlem af Tele Øst anlagt mod TDC A/S og KTAS Pension.

Landsrettens begrundelse for frifindelsen er passivitet i den konkrete sag. Landsretten begrunder frifindelsen med, at den konkrete sag forhandledes den 28. august 2006, hvor der blev taget forbehold for at videreføre sagen. TDC hører ikke videre i sagen før 20. november 2007, hvor der på ny protesteres mod udlånet. I følge Landsretten mister vores medlem derfor adgangen til at påberåbe sig stillingsnedlæggelse.

Landsretten har populært sagt hoppet over hvor gærdet var lavest, og undladt at tage stilling til sagens materie, altså om hvorvidt man som "kassetjenestemand" er forpligtet til at lade sig udlåne.

Dermed er retstilstanden om hvorvidt TDC-"kassetjenestemænd" skal tåle udlån til virksomheder uden for koncernen fortsat uafklaret.

Dansk Metal Tele Øst har i samråd med vores medlem besluttet ikke at anke sagen.

Konsekvensen af domme må være følgende: Ved eventuelle fremtidige tvangsudlån af "kassetjenestemænd" må eventuelle protester mod udlån ske straks og eventuelle sager for domstolene må anlægges umiddelbart herefter.