Den 11 . januar 2010

Faglige møder hos TDC Installation

Opdateret tirsdag den 12. januar 2010 kl. 21:25

Mandag den 11.1.2010 har der været afholdt fagligt møde på Herlev mødested.

De faglige nøder, er resultat af TDC udmelding om at der skal afskediges omkring 135 teknikere på landsplan. En udmelding som medarbejderne mener, er udtryk for mangelfuld planlægning fra TDC`s side.

TDC har for bare 6 mdr. siden antaget ca. 40 nye medarbejder, som nu kan se frem til at blive afskediget, sammen med yderligt et antal kollegaer fra TDC.

Tele Øst opfordrer medlemmerne til at anvende samarbejdes systemet i TDC til at finde alternative løsninger. Tele Øst gør i den forbindelse opmærksom på, at arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, og opfordrer medlemmerne til hurtigst muligt at genoptage arbejdet.

Tirsdag den 12.1.2010 har der været afholdt en række faglige møder rundt omkring på Sjælland, på følgende steder, Køge, Roskilde, Næstved/Vordingborg, Bornholm, Holbæk og Slagelse. Her har man diskutere gårsdagens faglige møde i København, og ikke mindst TDC udmelding om at afskedige hen ved 135 teknikere på landsplan.

Teknikerne synes at den forestående reduktion i mandskabet er uvederhæftig, i og med at Ledelsen for et halvt år siden antog 40 mand til et Flyverkorps. Dette er et udtryk for dårlig planlægning, og vi frygter at Ledelsen bruger lejligheden til at "rense ud" i mandskabet.

I sommers fik vi besked på at slippe alt vedligeholdelse for at lave TV, da vi altid bagefter kunne samle op på vedligeholdet. Nu er boomet overstået, og nu er vedligeholdet sparet væk. Dette finder vi dybt urimeligt.

Brugen af fremmede leverandører kan ikke accepteres i en tid med reduktioner. Vi må forvente at TDC bruger flest ressourcer inden for egne rækker, så afskedigelser minimeres mest muligt eller helt undgås.

Tele Øst kan konstatere at arbejdet er normaliseret alle steder, efter en stor indsat fra afdelingens tillidsrepræsentanter.

Tele Øst skal hermed opfordre til at arbejdet fortsat holdes normaliseret.