Den 21. december 2009

TDC forventer færre reduktioner i 2010

TDC og Dansk Metal teleafdelingerne har som led i forhandlingerne om personalereduktionerne i 2010 aftalt vilkår for frivillige fratrædelser

Antallet af reduktioner faldt i 2009 sammenlignet med 2008, og TDC forventer udviklingen fortsætter yderligere i den rigtige retning i det kommende år.

Også i 2010 år vil der være fokus på frivillig fratræden, intern omplacering og et målrettet arbejde med at hjælpe berørte medarbejdere videre i et job uden for TDC.

Vilkårene for frivillig fratræden er for 2010 i forhold til 2009 desuden forbedret for visse medarbejdere med forsikringsbaserede pensionsordninger.

Lokal proces
Både i TDC Installation og i TDC Net, hvor de fleste personalereduktioner forventes at skulle gennemføres i 2010, er man allerede i gang med den lokale proces i samarbejdsregi, ligesom der er meldt ud om processen.

I følge TDC skyldes reduktionerne i TDC Installation at der er et generelt lavere aktivitetsniveau på både drift og anlægsområdet. På anlægsområdet er det særligt på bygge- og anlægsområdet og mindre aktivitet efter slukningen af det analoge TV signal første november i år.

Den resterende del af reduktionerne i 2010 vil i følge TDC være mindre justeringer, som vil ske løbende hen over året for bedst muligt at udnytte naturlig afgang.

Læs protokol om fratrædelser 2010