Den 29. oktober 2009

LO-Storkøbenhavn: -Er Danmark på vej mod en politistat?

Udtalelse om Regeringens forslag til "Lømmelpakke"

LO Storkøbenhavns forretningsudvalg har på sit møde den 26. oktober drøftet Regeringens forslag til en ”Lømmelpakke” i forbindelse med det kommende klimatopmøde i København.

Forretningsudvalget i LO Storkøbenhavn er enige i, at der skal tages kraftigt afstand fra grupper og aktivister, der alene ønsker at skabe forhindringer for klimatopmødets afholdelse i København.

LO Storkøbenhavn tager afstand fra Regeringens udspil. Vi spørger faktisk os selv om, aftalen er et skridt på vej mod en politistat i Danmark, hvor politiet får flere beføjelser på bekostning af indskrænkning af borgernes rettigheder til at demonstrere og til at ytre sig.

Det er helt utroligt, at man i et land som Danmark, der hæver fanen så højt, når det handler om ytringsfrihed, i den grad indskrænker borgernes rettigheder og i dette tilfælde borgernes ret til at demonstrere.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at der skal skabes bindende aftaler om vores klima, vi må have begrænset udledningen af CO2, samt have sat større fokus på vedvarende energi, så der også i fremtiden er en jord at leve på. Derfor opfordrer LO Storkøbenhavns forretningsudvalg fagforeningerne til at deltage i den store fredelige demonstration den 12. december (se 12dec09.dk).