Den 25. september 2009

Højhastighedsbredbånd til alle vil skabe 45.000 arbejdspladser

Beregninger foretaget af Dansk Metal og Dansk Energi viser at en ambitiøst satsning på højhastighedsbredbånd til alle danskere vil skabe mindst 45.000 arbejdspladser over fem til seks år.

Desuden vil satsningen bidrage med mellem 0,89-1,00 % af BNP, svarende til ca. 14 milliarder kroner, og gøre Danmark til en attraktiv IT Valley for udenlandske virksomheder i de kommende årtier, og derved tiltrække yderligere højteknologiske arbejdspladser.

Tallene for den stigende danske ledighed er alarmerende, og i vækstpakkerne ude omkring i Europa er anlægsinvesteringer i den digitale infrastruktur højt oppe på agendaen.

- Vi har allerede rundet de første 100.000 arbejdsløse her i landet, og vi tæller desværre fortsat. Dansk økonomi tørster efter at få gang i hjulene, og med krisen har regeringen en unik chance for at vende noget negativt til noget positivt i form af øget beskæftigelse kombineret med en fremtidssikring af vores bredbåndsnet i Danmark, udtaler forbundssekretær i Dansk Metal, Per Påskesen.

- Det er uden tvivl dyrt at skabe fremtidens digitale infrastruktur, men det er langt dyrere at lade være og bare vente. Vi er oppe imod en rivende udvikling, og stort set alle andre lande ude omkring i Europa er i færd med at opruste og fremtidssikre deres digitale infrastruktur. Med talrige kåringer som verdens mest it-parate land, har vi ikke råd til at stå stille, siger konsulent i Dansk Energi, Thomas Woldiderich.

Læs mere på Dansk Metals hjemmeside