Den 28. august 2009

TDC Business Nordic opsiger provisionsaftaler

Tele Øst protesterer over ledelsens ensidige ændringer af provisionslønsaftalerne

Dansk Metal Tele Øst har erfaret at TDC Business Nordic pludselig har meddelt sælgerne, at ledelsen ensidigt vil ændre på medarbejdernes provisionslønsaftaler. Ændringen indebærer blandt andet at medarbejdernes faste løn nedsættes.

Ledelsen skriver til medarbejderne, at den enkelte medarbejder enten kan acceptere ændringen her og nu, eller med medarbejderens individuelle opsigelsesvarsel eller også kan den enkelte medarbejder nægte at acceptere ændringen og dermed betragte sig opsagt fra arbejdsgiverens side med det individuelle opsigelsesvarsel.

Dansk Metal Tele Øst ønsker i den forbindelse at oplyse medlemmerne om, at hverken Dansk Metal eller Dansk Metals tillidsrepræsentanter har godkendt ledelsens Godfather tilbud.

Tværtimod har Dansk Metal Tele Øst protesteret overfor ledelsens revolver-metoder, og vi forbeholder os ret til at forfølge sagen fagretsligt.

En provisionslønsaftale er en individuel aftale mellem den enkelte medarbejder og lederen. I forbindelse med indgåelse af en provisionslønaftale kan medarbejderen og lederen AFTALE en nedgang i den faste løn. Det er vores opfattelse, at TDC ikke retsmæssigt generelt og kollektivt kan kræve lønnedgang i forbindelse med indgåelse af provisionslønsaftaler.

Ret til temponedsættelse
Hvis TDC ønsker at opsige allerede indgåede provisionslønsaftaler, og den enkelte medarbejder i den forbindelse lider et økonomisk tab, er det ydermere vores opfattelse, at den enkelte medarbejder har ret til at nedsætte arbejdstempoet, når aftalen er bortfaldet. Det skyldes, at provisionsløn gives for at honorere en ekstra indsats. Og hvis TDC ikke længere honorerer den ekstra indsats, er medarbejderen efter vores opfattelse ikke længere forpligtet til at yde den ekstra indsats.

Jævnfør § 9 stk. 2 i Hovedaftalen mellem LO og DA vil Tele Øst dog for den gode ordens skyld  gøre opmærksom på, at Tele Øst hverken direkte eller indirekte ønsker at lægge hindringer i vejen for, at den enkelte medarbejder yder så meget og så godt arbejde som medarbejderens evne og uddannelse tillader.