Den 2. juli 2019

PROSA og Metal kræver overenskomst med TCS

Metal Hovedstaden og Prosa rejser krav om overenskomst med den danske afdeling af det indiske selskab TATA Consultancy Services Ltd., som udfører opgaver for TDC, SAS og Carlsberg

Kravet om overenskomst med Tata Consultancy Services Ltd. er et værn mod social dumping i it-branchen. TCS har systematisk udskiftet dansk overenskomstdækket arbejdskraft med indere, der arbejder uden overenskomstgoder som regler for overarbejde, pension, barsel og ferie, skriver Prosa på deres hjemmeside.

TCS udfører blandt andet opgaver for store kunder på det danske marked som TDC, SAS og Carlsberg.

TCS har således ved forskellige lejligheder vundet opgaver for TDC og de berørte medarbejdere er blevet virksomhedsoverdraget til det danske anpartsselskab TATA TCS Services Danmark ApS., hvor IT-overenskomsten gælder.

Men i følge Prosa er en del af disse medarbejdere sidenhen blevet fyret. I stedet er der ansat mange indiske medarbejdere i den danske afdeling som er ejet af det indiske selskab beliggende i Mumbai (tidl. benævnt Bombay) og som hedder TATA Consultancy Services  Ltd. Det er det danske Mumbai-selskab, som Metal Hovedstaden og Prosa kræver at opnå overenskomst for.

Prosa skriver, at der er cirka 500 ansatte indere i det danske TCS Mumbai-selskab og TCS´s danske landechef har for nylig oplyst, at han håber på i løbet af de kommende to år at vinde tre offentlige it-projekter.

-  Vi håber fortsat på en positiv melding fra Danske Erhverv og TCS, så vi undgår at gå konfliktvejen, siger Niels Bertelsen, som er formand for Prosa.

I følge de oplysninger som Dansk Metal Tele Øst er i besiddelse af, mødes Prosa, Metal Hovedstaden, TCS og Dansk Erhverv om sagen i august måned, når forhandlerne er kommet tilbage fra sommerferie.

Sagen blev omtalt i Computerworld fredag den 26. juni 2019.

Læs mere om sagen hos Prosa.


---